Aktivist hoppade in med fallskärm på planen i matchen mellan Frankrike-Tyskland. Foto: C More/TT

Aktivist skadade två vid inhopp med skärmflyg

Uppdaterad
Publicerad

Stormötet mellan Tyskland och Frankrike i München stördes av att en aktivist flög in på planen med skärmflyg när spelarna värmde upp. Han skadade två personer som fick föras till sjukhus.

Enligt TV4 skadades en funktionär som skötte ljuset, fick rotorblad i nacken och blödde och fördes till sjukhus. Dessutom fick en journalist krosskador i ansiktet av att fallskärmsflygaren, som hade en motor fäst på ryggen, svept för nära.

Den fallskärmsflygande mannen tros ha varit beredd uppe på taket och gled sedan in på arenan. På väg ner fastnade han i den vajer som har takkameran, tappade kontrollen och var på väg ut att ramma publiken, innan han landade på planen och fick medicinsk vård innan han fördes bort av säkerhetspersonal.

Fotbolls-EM

Det var en aktion från Greenpeace, ”kick out oil” stod det på skärmflyget. Matchen kunde starta enligt schemat 21.00.

Greenpeace har i efterhand gått ut och bett om ursäkt:

”Kvällens protester var aldrig menade att såra någon eller att störa spelet. Vi hoppas att alla är okej och att ingen skadades allvarligt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet