Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Albin Ekdal blir expert i SVT under fotbolls-VM. Foto: Bildbyrån

Albin Ekdal blir expert i SVT:s VM-studio

Uppdaterad
Publicerad

Albin Ekdal förstärker SVT Sports studio i samband med VM i Qatar.

Ekdal blir en av flera gästexperter som kommer att medverka under världsmästerskapet.

– Det ska bli otroligt kul att få gästa SVT:s VM-studio. Jag hoppas kunna dela med mig av mina erfarenheter från 14 år som utlandsproffs, säger Ekdal.

SVT:s VM-studio leds av André Pops. Daniel Nannskog, Therese Strömberg och Jonas Eriksson är experter i studion under hela mästerskapet. Dessutom kommer en rad gästexperter att medverka. Albin Ekdal, till vardags i Serie A och med över 60 A-landskamper samt erfarenhet från såväl EM- som VM-slutspel, är med i SVT:s VM-studio under inledningen av mästerskapet.

– Albin kommer att bidra mycket till våra program med sin färska och långa erfarenhet från internationell toppfotboll, och även med sitt stora samhällsintresse som blir ett extra viktigt perspektiv under detta mästerskap, säger SVT Sports projektledare Christoffer Braw.

Ekdal medverkar första gången i VM-studion på måndag den 21 november i samband med matcherna England-Iran och Senegal-Nederländerna.

I vår guide får du full koll på spelschema och sändningstider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.