Alexander Isak tvingades bryta matchen. Foto: Bildbyrån

Alexander Isak knockad av frispark – utbytt i Newcastles seger

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak blev inbytt i Newcastles semifinal i ligacupen. Men svensken tvingades bryta matchen efter att ha fått en frispark i huvudet.

Alexander Isak blev inbytt i den 61:a minuten i den andra semifinalen i ligacupen mellan Newcastle och Southampton. Drygt 20 minuter senare fick svensken en stenhård frispark av James Ward-Prowse i huvudet och föll till marken.

Isak försökte spela vidare men på tilläggstid tvingades han bryta och blev utbytt efter fortsatta problem efter smällen mot huvudet.

– Vad är det för bilder vi bevittnar? Det här känns inte bra. Det är med en viss oro han får gå ut här, sade Viaplays kommentator Lars Sandberg.

Newcastle vann semifinalen med 2–1 och gick vidare till final i ligacupen med totalt 3–1. Där ställs man mot Manchester United eller Nottingham där de förstnämnda vann första mötet med 3–0.

Finalen spelas på Wembley den 26 februari.

Engelska Ligacupen

Newcastle United logo

Newcastle United

2 - 1

Southampton logo

Southampton

St James' Park, Newcastle
Publik: 51975
Domare: Paul Tierney

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.