Alexander Isak blev målskytt för Newcastle hemma mot West Ham. Foto: Richard Sellers

Alexander Isak tvåmålsskytt mot West Ham i Premier League

Alexander Isak, 24, slog till två gånger om för Newcastle.

Svenske landslagsanfallaren gjorde dubbla straffmål och en assist i hemmalagets jättevändning hemma mot West Ham.

– Det var helt otroligt, säger Isak efteråt.

Lördagens match mellan Newcastle och West Ham fick ett tidigt mål.

Hemmalaget tilldelades en straff redan efter fem minuter och Alexander Isak gjorde inget misstag.

West Ham kunde dock vända på matchen och gå upp i en 3–1-ledning.

I hemmalaget fick Emil Krafth hoppa in under den första halvleken, efter att Jamaal Lascelles skadat sig. Krafth blev dock utbytt under inledningen av den andra halvleken.

Avgjorde i 90:e minuten

Isak blev sedan tvåmålsskytt i matchen när han skickade in sitt andra straffmål. I 83:e minuten låg anfallaren bakom ett till Newcastle-mål, när han assisterade till Harvey Barnes, som gjorde 3–3.

Barnes blev Newcastles stora matchhjälte när han senare tryckte in sitt andra och hemmalagets fjärde i 90:e minuten.

– Att komma tillbaka från underläge 1-3 till 3-3 är ett bra resultat, men vi hade momentum och energi så vi fortsatte bara att pressa på. Vi pratade bara om att få in ett mål och ta det därifrån. Men vi hade publiken på vår sida och det gjorde det enklare. Jag är väldigt glad för Harveys skull, säger Isak i Viaplays sändning efter matchen.

Isak närmar sig Haaland

Alexander Isak har gjort 14 mål i Premier League den här säsongen, och därmed är han fyra mål bakom skytteligaledaren Erling Haaland.

Newcastle klättrar tillfälligt upp på åttonde plats i tabellen i sin jakt på att få spela Europspel även nästa säsong.

– Förhoppningsvis kan den här segern ge oss en boost, säger Isak.