Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Alexander Isak berätta om säsongen och skadorna Foto: Bildbyrån

Alexander Isak om skadorna: ”Det har varit jobbigt”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak har haft en väldigt hackig säsong med småskador.

Nu öppnar han upp om hur det har varit.

– Det har varit jobbigt faktiskt, säger han.

Så fort Alexander Isak har kommit in i ett målstim och spelat regelbundet har en skada dykt upp. Säsongen med Newcastle har varit allt annat än optimal för svensken som nu öppnar upp sig om den skadefyllda säsongen.

– Det har varit jobbigt faktiskt. Just för att det har varit svårt att komma in i sitt flow eller när man precis har gjort det har man fått en motgång. Det är nästan lite skönare att veta att man är borta en längre tid än de här småhacken, säger Isak.

– Man kör sin rehab sen skadar man sig igen. Det har varit lite jobbigt. Nu har jag varit frisk och har känt mig bra, förhoppningsvis kan jag hålla mig frisk också.

Vad är det för typ av skador?

Jag har haft problem med ljumsken, det har varit lite återkommande. Situationen i laget har inte hjälp heller med tillgängligheten med spelare. Många gånger har jag kommit tillbaka från en skada och har behövt spela tre matcher på en vecka, vissa 90-minutare och det är inte optimalt. Men samtidigt har vi haft viktiga matcher.

24-åringen har missat sju matcher i Premier League denna säsong, men han har ändå gjort tolv mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.