Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Victor Nilsson Lindelöf ska gå en tränarutbildning. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Victor Nilsson Lindelöf går tränarutbildning: ”Bättre att göra nu”

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf är lagkapten i landslaget och spelar i Manchester United. Men utanför planen har han inlett en tränarkurs.

– Jag tänker att det är bättre att göra det nu än efter, säger han.

En 29-årig mittback har troligtvis en lång karriär framför sig innan det är dags att lägga skorna på hyllan. Men Victor Nilsson Lindelöf börjar redan förbereda sig för karriären efter – då han har inlett en tränarutbildning.

– Jag har börjat den lite. Jag gör den med några kompisar i laget (Manchester United), men jag har precis börjat. Det är första steget, Uefa A, säger han på presskonferensen med landslaget.

Herrlandslaget i fotboll

– Man vet aldrig vad som händer i framtiden. Jag tänker att det är bättre att göra det nu än efter karriären så jag har det gjort. Skulle det komma upp något när man slutar så har man det gjort.

Förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson flikar in:

– Han är fortfarande ung, men jag tycker det är hälsosamt att göra det för en spelare. Jag har sett det förut att en grupp går ihop och utbildar sig, det är bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet