Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Emil Holm om dagarna efter 2–5-förlusten mot Portugal. Foto: Bildbyrån/TT

Robin Olsen och Emil Holm efter fem insläppta mål: ”Det är tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Fem insläppta mål mot Portugal tog hårt på de svenska spelarna.

Samtidigt ser de fram emot en ny period med Jon Dahl Tomasson som förbundskapten.

– Det hade varit konstig om allt var perfekt från början. Det är ingenting i livet, säger Emil Holm till SVT Sport.

En 2–5-förlust mot Portugal var inte det Jon Dahl Tomasson hade räknat med i sin första match som svensk förbundskapten.

Att släppa in fem mål tog hårt på målvakten Robin Olsen, men han är hoppfull över det nya landslaget under Dahl Tomasson.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är fem mål... Det är tufft, det tror jag alla förstår. Det är inte de matcherna du vill ha som målvakt. Samtidigt fokuserar du på att ha huvudet kallt och försöka hjälpa laget. Nu är vi inne i en ny period, mycket nytt för oss, gäller att ha tålamod, säger Olsen till SVT Sport.

Hur var det efter matchen?

– I går var det jobbigt. Men i morse hade vi en bra genomgång där vi såg lite klipp på bra och mindre bra grejer. Vi hade en bra diskussion och sen kom vi ut och hade ett bra träningspass. Nu är känslan bättre igen.

– Men om man ska se till allt utom matchen så har det varit bra. Jon är väldigt tydlig med vad han vill och det kan bli riktigt bra om vi får det att funka.

Holm: ”Kommer bli superbra”

Högerbacken Emil Holm hade inte heller sin bästa dag på jobbet när han ställdes mot Milans stjärnytter Rafael Leao – men likt Olsen ser han ljuset i slutet av tunneln.

– Ibland spelar du bra, ibland dåligt, man ska inte dra för stora växlar. När man spelar bra är man inte världsbäst, när du spelar en dålig match är du inte världssämst heller. Man ska hålla sitt humör på ganska samma nivå, säger han.

Du låter trygg?

– Det måste vi vara. Jag är fullt övertygad om att det här kommer bli superbra. Vi måste ha tålamod, det hade varit konstigt om allt var perfekt från början. Det är ingenting i livet. Vi ska jobba på sen har vi en match i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet