Alexander Isak för sitt Real Sociedad mot Rijeka Foto: TT Bild

Alexander Isak från start – men utbytt i kryssmatch

Alexander Isak spelade från start för sitt Real Sociedad i Europa League mot Rijeka.

Den svenske landslagsanfallaren blev utbytt efter knappa timmens spel vid ställningen 0-1. Isak får därmed vänta på sitt första mål i Europa League.

Alexander Isaks Real Sociedad vann första gruppspelsmötet med FC Rijeka på bortaplan. Men på hemmaplan i gruppspelets näst sista match hade spanjorerna desto mer problem med kroaterna. Lagen delade på poängen efter att matchen slutat 2-2.

Isak spelade från start, och hade en het målchans i den elfte minuten. 21-åringen blev trots den insatsen utbytt i den 58:e minuten. Då var ställningen 0-1.

Europa League

In kom i stället Jon Bautista, som kvitterade några minuter senare.

Bortalaget tog åter ledningen men även då lyckades Real Sociedad kvittera då spanjorerna fått en boll till skänks i straffområdet. En boll gick tvärs igenom straffområdet och kom tillslut fram till Nacho Monreal som kunde rädda upp poängen till spanjorerna.

Real Sociedad har avancemanget i egna händer

I samma grupp möttes i kväll Alkmaar och Napoli. En match som slutade 1-1. Därmed ligger Real Sociedad kvar på andra plats i gruppen.

Ettan och tvåan går vidare från gruppspelet i Europa League. Det är en match kvar av gruppspelet.

MER EUROPA LEAGUE: Zlatan saknades – då avgjorde norrmannen med solomål