Alexander Isak satte 1–1 för Real Sociedad mot Villarreal. Foto: Domenech Castello/EPA/TT

Alexander Isak nätade i Real Sociedads vändning mot Villarreal

Alexander Isak har haft ett tungt 2022.

Men i kväll kom hans blott andra mål detta år.

Han petade in 1–1 för Real Sociedad mot Villarreal.

Målet blev starten på en fin vändning för Sociead.

Förra säsongen fick Alexander Isak sitt storta internationella genombrott,l med hela 17 mål för sitt Real Sociedad.

Men i år har det gått betydligt sämre. Inför kvällens match borta mot Villarreal stod han noterad för endast fem mål på 31 ligamatcher, varav endast ett sedan årsskiftet.

Satte 1–1

Men i kväll, efter sex mållösa matcher, fick han jubla. Elva minuter in i den andra halvleken rusade han fram mot bortre stolpen, och stötte in Andoni Gorosabels passning från andra kanten av straffområdet i öppet mål.

Knappt 20 minuter senare fullborades Sociedads vändning. Och även nu var Isak inblandad.

Säkra Europa League-plats

Han spelade in från högerkanten, varpå bollen studsade upp i luften innan Martin Zubimendi kunde sätta 2–1.

Segern innebär att det nu står klart att Real Sociedad får spela Europa League nästa säsong.