Isak om uteblivna målen: ”Klart man inte är helt nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isak har inte alls fått målskyttet att lossna den här säsongen.

Och 22-åringen medger att det är något han tänker på.

– Det är klart att man inte är helt nöjd med det, säger han.

Efter förra säsongens målsuccé i Real Sociedad har det varit långt ifrån samma utdelning för Alexander Isak. Det har gått nästan tre månader sedan han senast gjorde mål, då i en cupmatch mot Leganes. Och i ligan har han endast mäktat med fyra fullträffar.

– På klubblagsnivå har jag inte nått den nivån jag vill vara på, och det syns särskilt tydligt i poäng. Det är som det är och jag fortsätter jobba hårt för att komma tillbaka till min nivå. I landslaget tycker jag att jag har gjort det bra. Självklart finns det matcher där jag inte har nått högstanivån, men det känns bra och jag har ganska lätt att skilja på klubb- och landslag. Det är helt annorlunda när man kommer in här och får ny energi, säger Isak på fredagens presskonferens med landslaget.

Herrlandslaget i fotboll

Isak säger att han trots den uteblivna målskörden känner sig i bra form. Men som anfallare går det inte att komma ifrån att målskyttet är något man tänker på.

– Det är klart att jag tänker på det litegrann. Vi anfallare lever för att göra mål och det är klart att man inte är helt nöjd med det. Men som sagt, jag försöker att inte gräva ner mig för mycket. Jag får ta och utvärdera min säsong när den är slut och det är en bit kvar. Det gäller för mig att avsluta så snyggt som möjligt, säger han.

”Då skapar vi farligheter”

Det svenska anfallsspelet har en del slagkraft i form av bland andra Isak, Dejan Kulusevski och Emil Forsberg. Men där har det gått trögt. Robin Quaisons mål i förlängningen var det första sedan matchen mot Grekland i oktober, men man har inte gjort mål under ordinarie tid på tre matcher.

– Vi vet att när vi väl får ner bollen på backen och lyckas hitta varandra, vi forwards och yttrar, då skapar vi farlighgeter. Det kunde man se en del gånger i går. Men det gäller för oss att lyckas fler gånger under en match. Det känns som att när vi väl kommer till sista tredjedelen så händer något farligt, säger Isak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet