Sverige slog Tjeckien efter drama – Quaison avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Drömmen om VM lever för Sverige.

Robin Quaison blev stor hjälte i förlängningen mot Tjeckien.

– En bra kväll men om vi inte vinner nästa är det förgäves, säger han i C More.

Sverige tog ett stort steg mot VM i Qatar i kväll. VM-playoffmatchen mot Tjeckien blev en jätterysare som kom att avgöras i förlängning.

Väl där klev inhoppande anfallaren Robin Quaison fram och avgjorde. Han avslutade ett läckert förspel av Jesper Karlström och Alexander Isak och vinklade in 1–0, matchens enda mål.

Herrlandslaget i fotboll

– Det här var bara första halvlek. Vi vann den, nu är det andra halvlek kvar. Vi ska fortsätta kämpa, som vi gjort genom hela kvalet. Jag tror på våra chanser, säger Quaison.

– Det var en bra kväll, men om vi inte vinner nästa är det förgäves. Vi ska fortsätta kämpa, som vi gjort genom hela kvalet. Jag tror på våra chanser, fortsätter han.

Nu väntar alltså en direkt avgörande match mot Polen, 20.45 tisdag 29 mars. Vinnaren där går till VM.

Klev av skadad

Noterbart är att det redan sargade Sverige drabbades av ytterligare avbräck mot Tjeckien. Ludwig Augustinsson är sjuk sedan tidigare och nu klev Martin Olsson av med en skada.

– Ludwig är på bättringsvägen. Martin fick en känning i baksidan. Jag har fått höra att det inte är något som gått sönder, utan att det mer är en överbelastning. Vi får se hur det är med honom, säger Janne Andersson på presskonferensen efteråt.

KLIPP: Se höjdpunkter från matchen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet