Foto: Bildbyrån

Nannskog: ”Det blev exakt som Polen ville”

Uppdaterad
Publicerad

Förlängning krävdes för att Sverige skulle slå Tjeckien.

SVT Sports expert Daniel Nannskog är orolig att det påverkar chanserna i avgörandet mot Polen.

– Polen sitter och gnuggar händerna nu, säger han.

I den andra förlängningskvarten avgjorde Robin Quaison matchen för Sverige. Han satte 1–0 på Tjeckien och nu väntar en direkt avgörande match mot Polen i jakten på VM i Qatar.

SVT Sports expert Daniel Nannskog säger att Sverige ska ta med sig insatsen i förlängningen till den avgörande matchen på tisdag.

Herrlandslaget i fotboll

– Där fick vi se det vi ville. Man bjöd på kombinationsspel vid avgörandet och spelare lite rakare.

”Blir slitage”

Nannskog är dock orolig för att svenskarna behövde spela 120 minuter medan Polen – som skulle mött uteslutna Ryssland – fick vila.

– Polen sitter och gnuggar händerna nu, med tanke på att vi har en förlängning i benen. Det blir slitage på spelarna, så det blev exakt som Polen ville. De kanske hellre hade mött Tjeckien, men annars är det perfekta resultatet för dem.

Förbundskaptenen Janne Andersson säger på presskonferensen efteråt att han inte gillar upplägget som blivit efter att Ryssland uteslutits.

– För mig är det inte okej, det är obegripligt. Men nu är det så och vi har inget att skylla på. Jag hoppas att våra spelare som inte spelat så mycket inför det här fick en rejäl genomkörare i dag. Att det kan vara positivt för dem.

Klipp: Sverige slog Tjeckien efter drama – Quaison avgjorde

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet