Sveriges Nilla Fischer under VM-semifinalen mot Nederländerna i juli. Foto: Bildbyrån

Ingen Nilla Fischer i Algarve Cup: ”Blir för tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagets Nilla Fischer, 35, har dragits med en skadad hälsena.

Storstjärnan saknades när truppen till Algarve Cup presenterades i dag.

– I nuläget bedömer jag att det blir lite för tufft för henne, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Algarve Cup i Portugal spelas den 2-11 mars och Sverige inleder mot Tyskland den 4 mars. En cup som SVT sänder.

I dag presenterades årets första landslagstrupp och inga direkta skrällar var uttagna, men Linköpings försvarsveteran Nilla Fischer saknades.

Damlandslaget i fotboll

– Vi har en dialog, men senast hon spelade 90 minuter var i augusti så hon håller på att trappa upp. Jag var och tittade i lördags när hon spelade 60 minuter mot Djurgården. Det går åt rätt håll, säger Peter Gerhardsson.

– I det läget hon befinner sig i nu bedömer jag att det är bättre att inte riskera något i en så här tuff turnering. Sedan hoppas jag förstås att hon satsar mot OS, fortsätter han.

Anvegård saknas också

Inte heller anfallsstjärnan Anna Anvegård finns med.

– I nuläget finns det andra som vi tycker är i bättre form, men hon kommer naturligtvis att vara högaktuell inför EM-kvalet i Ungern. Speltiden i Rosengård har inte varit optimal för Anna, men vi vet vad hon kan i sina bästa stunder, säger Gerhardsson.

Sverige åker med 24 spelare och anmäler 23 till varje match vilket innebär att en spelare står över.

Landslaget har inte varit samlat sedan i november och 2–3-förlusten borta mot USA.

KLIPP: Här är höjdpunkterna från USA-Sverige (8 november 2019)

HÄR ÄR HELA TRUPPEN

Målvakter: Hedvig Lindahl (Wolfsburg), Zecira Musovic (Rosengård), Jennifer Falk (Göteborg).

Backar: Linda Sembrant (Juventus), Magdalena Eriksson (Chelsea), Amanda Ilestedt (Bayern München), Emma Kullberg (Göteborg), Nathalie Björn (Rosengård), Hanna Glas (PSG), Jessica Samuelsson (Rosengård), Jonna Andersson (Chelsea).

Mittfältare och forwards: Caroline Seger (Rosengård), Julia Zigiotti Olme (Göteborg), Hanna Bennison (Rosengård), Kosovare Asllani (Tacón), Loreta Kullashi (Eskilstuna), Sofia Jakobsson (Tacón), Madelen Janogy (Wolfsburg), Lina Hurtig (Linköping), Fridolina Rolfö (Wolfsburg), Stina Blackstenius (Linköping), Mimmi Larsson (Rosengård), Rebecka Blomqvist (Göteborg).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet