Foto: Bildbyrån

Ali Riley lämnar Rosengård för Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds nyzeeländska vänsterback Ali Riley lämnar klubben för spel i engelska ligamästaren Chelsea. Det skriver Sydsvenskan.

Riley, som kom till Skåne och Rosengård 2012, hade ett kontrakt med den damallsvenska fotbollsklubben som går ut i sommar. Nu har hon skrivit på ett tvåårsavtal med Chelsea.

– Jag siktar på OS 2020. Jag ska ge det två år i Chelsea, som är en fantastisk klubb med lite högre potential att vinna internationella titlar än Rosengård. Och det var en absolut förutsättning för att lämna. Det var ett otroligt svårt beslut, men jag vill verkligen komma tillbaka hit och avsluta karriären här – om de vill ha mig, säger Ali Riley till Sydsvenskan.

Möjligheterna att prata svenska finns dock även efter flytten för Riley, som gör sin sista match i Rosengårdströjan hemma mot Växjö den 5 juli.

I Chelsea finns sedan tidigare landslagssvenskarna Hedvig Lindahl, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.