Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kalmar FF:s Lars Saetra jublar efter att ha nickat in 1-0 mot Djurgården. Foto: TT

Kalmar FF spräckte nollan i 93:e

Uppdaterad
Publicerad

Det såg ut att bli mållöst på Guldfågeln Arena. Men djupt in på tilläggstid nådde Lars Saetra högst på en hörna och nickade i gräset och in i mål och säkrade Kalmar FF:s seger med 1-0 mot gästande Djurgården.

– Jag har väntat länge på det målet, säger norrmannen.

Därmed undvek Kalmar att spela oavgjort i allsvenskan för första gången den här säsongen. Det var KFF som gick för ett segermål på slutet och man fick utdelning till slut i matchen som hade åtta minuters tilläggstid.

– Jag är nöjd, både jag och laget gör en bra match. Vi gör inte Djurgården så bra som de kan vara. Vårt mål är bättre än förra året och vi siktar på att vara med i toppen, säger Saetra till Discovery+ efter den händelserika matchen med många målchanser åt båda hållen.

Han nickade in bollen efter att Oliver Berg slagit en hörna från vänster i den 93:e minuten.

”Vet var han brukar slå hörnorna”

– Jag vet i vilket område han brukar slå hörnorna och jag försökte vara först på bollen, säger Saetra.

Haris Radetinac hade ett bra läge att kvittera för Djurgården och ramlade i straffområdet men fick inte gehör.

– Fotbollen är brutal ibland. Tycker att det är en typisk 0-0-match. Det är surt att åka på 0-1 i 93:e, det gör ont någonstans, säger Djurgårdens kapten Magnus Eriksson, som tycker att Dif var det något bättre laget.

Djurgården trivs inte utanför Stockholm och har bara två poäng på bortaplan med ett ynka gjort mål.

– Vi har resultatmässigt varit för dåliga borta och vi sliter med det. Vi får se till att bortaspelet blir bättre under sommaren och hösten, funderar Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.