Dramat i guldstriden – AIK tappade poäng i slutminuterna

I den 86:e minuten räddade AIK:s Oscar Linnér en straff i det som såg ut att kunna bli lagets ”guldräddning”.

Trots det tappar AIK mark i guldstriden – efter insläpp på övertid.

– Det känns förjävligt att jag inte fick bli matchhjälte, säger Linnér till C More.

AIK såg ut att ta nya viktiga poäng i guldstriden i allsvenskan. Serieledarna ledde länge i hemmamötet mot Örebro, samtidigt som guldutmanarna Hammarby och Norrköping såg ut att gå mot oavgjort.

Men störst vinnare i dagens omgång blev Hammarby. Stockholmsrivalen knappar in på AIK efter att ha vänt och vunnit mot Brommapojkarna, samtidigt som AIK tappade vinsten till 1–1 i 93:e minuten. ”Bajen” ligger nu på andraplats då även Norrköping bara klarade av 1–1 i hemmamötet mot Djurgården.

Kontrollerade matchen

AIK inledde klart starkast hemma i Solna. Hemmalaget kontrollerade matchbilden i större delen av den första halvleken och tog också välförtjänt ledningen efter halvtimmen spelad genom nyblivne landslagsspelaren Kristoffer Olsson.

En ny bekväm seger i toppstriden för ”Gnaget”, tänkte nog de flesta i halvtidsvilan.

Men den andra halvleken blev en helt annan historia. Mittenlaget Örebro tog över taktpinnen och skapade flera farliga lägen, den allra bästa i den 85:e minuten när de gavs straff efter hands på ytterbacken Heradi Rashidi, som tilldömdes rött kort.

Straffräddning

Men AIK:s målvakt Oscar Linnér stod för en fin benparad och räddade straffen i det som såg ut att kunna bli ”guldräddningen” för de svartgula. I stället blev han bestulen på hjälterollen i den 93:e minuten när Örebros Filip Rogic kunde kvittera med ett snyggt skott i bortre hörnet.

– Det känns förjävligt att jag inte fick bli matchhjälte. I dag föll vi ner för lågt. Jag vet inte varför vi gör det, vi har haft en hel vecka på oss att träna, vi får lära oss av det, säger Linnér till C More.

Trots missräkningen leder AIK fortsatt allsvenskan med åtta poäng före Hammarby och Norrköping, med fem omgångar kvar att spela.