Jeremejeff räddade Häcken mot Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Jeremejeff gjorde ett mål för Malmö den här säsongen och gick till Häcken. Där har han öst in mål. När han mötte sitt gamla lag var det också Jeremejeff som räddade sitt lag i 1-1-mötet. Jeremejeff-effet?

– Det får ni gärna kalla det. Det var en kul match, lite småpikar mot många goa gamla kompisar, säger Alexander Jeremejeff till C More.

Två målglada lag mot varandra gav en sprakande inledning i toppmötet mellan Häcken och Malmö. Innan kvarten hade spelats hade Markus Rosenberg hunnit bli knockad, Daleho Irandust bränt ett bra läge, likaså ex-malmöiten Alexander Jeremejeff – dessutom hann Rosenberg cykla en boll i ribban.

Innan första halvleks slut svävade en boll dessutom på Malmös mållinje men den rensades i väg.

Målen dröjde till den andra halvleken.

Släkten är värst

Och det var Malmö som gjorde det första. Fouad Bachirou tryckte sig fram på kanten, hittade in till Romain Gall som sköt i block, men på returen tåade nyförvärvet in bollen.

Då var den stora frågan – skulle Häcken, för första gången på 19 hemmamatcher, gå mållösa från Bravida Arena?

De skulle de inte. Det såg Alexander Jeremejeff se till. Som så visade sig släkten vara värst.

Efter en hörna från Irandust landade bollen hos ex-Malmöiten som dundrade in 1-1, som blev slutresultatet.

– Det var en kul match, lite småpikar och många goa gamla kompisar, säger Alexander Jeremejeff till C More.

Faltsetas förbannad

I matchens slutskede fick Häcken frispark i bra läge. Men minernavar mindre glada eftersom Paulinho trots allt lyckades springa sig till ett bra läge, men domaren hann blåsa. Det gjorde Alexander Faltsetas tokig.

– Vi kommer rena och han blåser av. Om han gör ett så matchavgörande fel, klart man reagerar, säger Faltsetas till C More. Även om det är dumt, men man måste få reagera.

Malmös tränare Uwe Rösler var relativt nöjd efter 1-1, speciellt med tanke på att laget spelade i Europa League i torsdags.

– Vi spelade matchen som vi ville. Vi kunde inte pressa högre eftersom vi spelade i veckan. Att vi släpper in mål på en fast situation är en besvikelse, men 1-1 är ett okej resultat, säger han till C More efter matchen.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

1 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 5004
Domare: Magnus Lindgren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.