Amanda Nildén har blivit inkallad till a-landslaget från U23-landslaget. Foto: Bildbyrån

Amanda Nildén får chansen i landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Nildén befann sig i Italien med U23-landslaget när hon fick veta att hon fått en plats i Peter Gerhardssons landslagstrupp inför VM-kvalmatchen mot Slovakien på tisdag.

– Jag blev väldigt chockad, jag var inte inställd på det, säger Amanda Nildén tilll SVT Sport.

Landslagsdebuten klarade hon av under ett träningsläger tidigt i våras. Andra framträdandet i a-landslaget kommer efter att Elin Rubensson tvingats lämna samligen efter en skadekänning.

– Det är lite speciellt att komma hit mitt i en samling men alla har varit jättesnälla och tagit emot mig bra, säger Nildén.

Damlandslaget i fotboll

Hon har en träningslandskamp på sitt CV och trots att hon som alla andra såklart drömmer om att ta en plats i startelvan tror 23-åringen att debuten i tävlingssammanhang kommer dröja.

– Jag har ingen förhoppning. Jag kommer hit och gör mitt bästa på träning och lär mig nya grejer varje dag. Det skulle vara en bonus, säger hon.

Klubblaget går bra

Nildén representerar sedan några månader italienska serieledarna Juventus, där även Lina Hurtig och Linda Sembrant (skadad) spelar. Juventus som också har ett bra läge att ta sig vidare till slutspelet i Champions League, trots att laget hamnat i en på förhand svår grupp tillsammans med både Chelsea och Wolfsburg.

– Vi har gjort jättebra resultat. Det är kul att visa att den italienska fotbollen blir bättre och bättre för varje år. Jag trivs superbra, jättebra klubb med bra förutsättningar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet