Anders Christiansen. Foto: Bildbyrån

”Skillnad på de bästa och oss som tror vi är bra”

Uppdaterad
Publicerad

0–4 mot Chelsea.

Och enligt Anders Christiansen ett bevis på var svensk ligafotboll befinner sig.

– Man ser verkligen skillnad på världens bästa och oss i allsvenskan som tror att vi är bra fotbollsspelare, säger Malmömittfältaren.

Malmö FF förlorade med 0–4 borta mot Chelsea, som för tillfället är serieledare i Premier League och regerande mästare i Champions League. Malmös lagkapten Anders Christiansen menar att Londonklubben gjorde MFF dåliga.

– De har en fantastisk kvalitet och man ser verkligen skillnad på världens bästa och oss i allsvenskan som tror att vi är bra fotbollsspelare. Vi tycker inte det är roligt att förlora igen, men vi måste bara erkänna att på den här nivån så behöver vi mer erfarenhet, tid och kvalitet för att ta poäng här, säger Anders Christiansen till C More.

MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson menar att avståndet mellan de största klubbarna och de mindre klubbarna i Champions League blir större och större.

Sist i gruppen

– Chelsea, som är en av världens bästa klubbar, var fantastiskt bra. Det var en tuff match och kväll och förhoppningsvis har vi lärt oss av den, säger Tomasson.

Malmö ligger sist i sin Champions League-grupp när tre matcher kvarstår. I nästa ställs MFF återigen mot Chelsea men hemma den andra november.

ARKIV: Colak inför matchen: ”Jag lever för dessa ögonblick” (19 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.