Andersens kyla poängräddare för Växjö – danskan tvåmålsskytt

När Umeå gick upp til 2-0 i början av andra halvlek såg det tungt ut för Växjö i bottenmötet.

Men 20-åriga danskan Signe Holt Andersen ville annat och med henne som tvåmålsskytt fixade smålänningarna en poäng.

Kayla Braffet är ny anfallare i Umeå för den här säsongen.

Den 30-åriga amerikanskan gjorde mot Växjö sin sjätte match för klubben och då kom också det första målet. Redan efter 17 minuter borta mot Växjö gav hon UIK ledningen i det så viktiga mötet i botten av den damallsvenska tabellen.

Detta var två lag som kom till mötet med varsin seger i ryggen. Umeå efter skrällsegern mot Linköping med 3-2 på hemmaplan och Växjö som på bortaplan besegrade Piteå med matchens enda mål.

När Lova Lundin sedan i början av den andra halvleken utökade för gästerna, såg det tungt ut för Växjö.

Andersen tvåmålsskytt

Men detta var innan danskan Signe Holt Andersen, anfallare i Växjö, hade klivit in i handlingarna.

Först var hon kylig från straffpunkten efter 67 minuter och bara drygt tio minuter senare var hon än kallare när hon kom in bakom en Umeå-försvarare i straffområdet i kamp om bollen, vann den och sedan lobbade bollen över den utrusande målvakten fram till 2-2.

Det blev därmed delad poäng i bottenmötet, en poäng var som gör att båda lagen går om Vittsjö i tabellen efter sju spelade matcher.