Sebastian Andersson när Hertha Berlin mötte Werder Bremen den 8 februari. Foto: Bildbyrån.

Andersson om derbyt: ”Säsongens viktigaste match”

Uppdaterad
Publicerad

Hertha Berlin mot Union Berlin.

Ett derby utan publik.

– Det kan bli väldigt speciellt, det måste jag säga, säger Union Berlins anfallare Sebastian Andersson till Fotbollskanalen.

Bundesliga sparkades igång förra helgen. För Union Berlin blev det hemmamatch mot Bayern München där bortalaget vann med 2-0.

I kväll väntar derby i Berlin.

”Det kan bli väldigt speciellt”

På Olympiastadion möts Hertha Berlin och Union Berlin. Det skulle ha varit en folkfest, men det blir en match utan publik på grund av coronapandemin.

– Det kan bli väldigt speciellt, det måste jag säga. Jag hoppades att den här matchen skulle fått spelas tidigare så vi fått uppleva stämningen i stan och på den här arenan – fullsatt. Det är lite tråkigt att matcherna mot Bayern München och Hertha blev utan publik, säger han till Fotbollskanalen.

– Det är den viktigaste matchen för säsongen, skulle jag säga. Det pratas om att vi är bästa laget i stan, det skryter supportrarna mycket med. Just nu är dock Hertha faktiskt före oss med någon poäng så det är viktigt att vi vinner eller åtminstone tar poäng i morgon.

I skrivande stund är Hertha en poäng före Union i den tyska tabellen.

Sebastian Andersson har gjort elva ligamål den här säsongen.

ARKIV: Supportrar – av kartonger (21 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.