Andersson om spelarnas uteblivna speltid: ”Lite rörigt har det varit”

Uppdaterad
Publicerad

Flera av de svenska landslagsspelarna har fått oroväckande lite speltid i sina respektive proffsklubbar.

Förbundskapten Janne Andersson medger att situationen inte är optimal inför torsdagens playoff-semifinal mot Tjeckien.

– Lite rörigt har det varit den här vintern, det måste jag erkänna, säger han i Sportspegeln.

Sverige spelar sin första match sedan november och för spelarna i den svenska truppen har det varit varierat med speltid sedan senaste samlingen.

Förutom mittbackstrion Victor Nilsson Lindelöf, Joakim Nilsson och Carl Starfelt, som varit i stort sett ordinarie i sina klubblag, så har det varit skralt med speltid för flera av dem som ska stoppa det tjeckiska anfallet.

”Varit så blandat med speltid”

Marcus Danielson har enbart tränat sedan den 12/1 och Filip Helander har nyligen kommit tillbaka från en knäopertation. Martin Olsson har spelat sex matcher sedan senaste samlingen och Ludwig Augustinsson har endast startat i fem matcher.

Dessutom är Emil Krafth avstängd och Daniel Sundgren har startat i tio av 17 matcher men står på noll tävlingslandskamper.

– Generellt är det så att jag vill att våra spelare ska spela hela tiden i sina klubblag. Men det har aldrig varit så under min tid som förbundskapten, att det varit så blandat med speltid, säger Janne Andersson.

– Lite rörigt har det varit den här vintern, det måste jag erkänna. Men samtidigt är vi fulla av hopp nu när vi går in i den här samlingen.

Olsen har inte spelat sedan november

Målvakten Robin Olsen har inte stått i en enda match sedan VM-kvalet i november. Men där är inte förbundskaptenen särskilt orolig.

– Gällande Robin tycker jag att varje gång han är med i landslaget så gör han det bra och jag har stort förtroende för honom, säger Andersson.

Den 24 mars tar Sverige emot Tjeckien i VM-playoff på Friends arena.

KLIPP: Nannskog om oron inför VM-playoffen (17 mars 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.