Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En del Malmö FF-supportrar riktade kritik mot den sportsliga ledningen. Foto: Bildbyrån

Malmös sportchef svarar på kritiken: ”Vi är några som får ta ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF slutade sjua i årets allsvenska. Under säsongens sista hemmamatch mot Degerfors visade en del supportrar sitt missnöje genom banderoller där man krävde den sportsliga ledningens avgång.

– Som medlem i en förening har man rätt att uttrycka sina åsikter och att göra det på läktaren känns helt naturligt, säger sportchef Andreas Georgson till SVT Sport.

Malmö FF:s allsvenska säsong är klubbens sämsta sedan 2009 då man också slutade sjua, men med färre poäng.

– Det är en besvikelse. VI har inte kommit upp i den nivån vi kan göra fullt ut. På vägen har vi haft lite smällar och lite motflyt också. Men summerat är det en säsong som inte är bra, säger Andreas Georgson som också ger sin syn på banderollerna med kritik mot den sportsliga ledningen:

– Som medlem i en förening har man rätt att uttrycka sina åsikter och att göra det på läktaren känns helt naturligt. När det finns besvikelse tittar man såklart på de som är ansvariga och där är vi några stycken som får ta ansvar. Det är inte mer med det.

Den här säsongen har Malmö FF haft tre huvudtränare. Man inledde med Milos Milojevic, sedan tog Georgson själv över och i slutet var det Åge Hareide som ledde laget. Nu letar man efter en ny tränare.

– Att ha tre tränare på ett år inte önskvärt. Omständigheterna gjorde att vi fick ta några kortsiktiga beslut, som vi tyckte var bäst för stunden. När det gäller en ny tränare så gäller det att hitta en som kan göra att vi tar ett steg upp år för år. Den kontinuiteten hoppas vi på.

Letar ni ny tränare i allsvenskan?

– Vi kollar väldigt brett. Alla fotbollsländer där det kan finnas bra tränare som tycker det är attraktivt att träna Malmö FF.

Ett av namnen som har nämnts mest är Henrik Rydström (Kalmars tränare). Hur aktuellt är det?

– Just nu är det mycket spekulationer och rykten. Det är en härlig del av fotbollen, men vi kan inte ge oss in i den. Vi har en process och när den är färdig kan vi presentera en tränare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.