Filippa Angeldal gav Göteborg ledningen mot Djurgården. Foto: Nyhetsbyrån TT.

Angeldal klev fram – bland alla landslagsspelare

Uppdaterad
Publicerad

Filippa Angeldal, 23, är en av få Göteborgsspelare som inte återfinns i Peter Gerhardssons EM-kvaltrupp.

Men i bortamatchen mot Djurgården klev hon fram.

23-åringen gjorde sitt första mål för säsongen i den viktiga 3–0-segern.

Göteborg ställde upp med sju svenska A-landslagsspelare på planen i den sista damallsvenska matchen inför landslagsuppehållet, där Sverige möter Ungern och Island.

Men i den svåra bortamatchen mot Djurgården var det varken Rebecka Blomqvist, Emma Kullberg, Julia Roddar, Filippa Curmark, Pauline Hammarlund, Julia Zigiotti Olme eller Jennifer Falk som klev fram (Stina Blackstenius uttagen, men fortsatt skadad). I stället var det 23-åriga nyförvärvet från Linköping, Filippa Angeldal, som blev matchvinnare.

Drömträff

Efter 52 minuter, vid ställning 0–0, fick hon drömträff med högerfoten utanför straffområdet. Bollen borrade sig upp i krysset bakom en chanslös Kathrine Larsen till 1–0 för gästerna.

Det var Angeldals första mål i Göteborgströjan. 23-åringen är inte uttagen i Peter Gerhardssons landslag, utan ska i stället samlas med U23-landskamper till veckan. Hon har dock varit med och gjort landskamper i Algarve Cup så sent som i mars i år.

Sena mål

Med drygt tio minuter kvar att spela satte sedan Emma Koivisto 2–0. Göteborg tog därmed en rättvis seger.

På stopptid, när Djurgården tryckte allt framåt, kunde till slut även Rebecka Blomqvist hamna i målprotokollet. Hon spikade slutresultatet i den 93:e minuten. Vinsten gör att Göteborg hakar på Rosengård, som spelar senare under eftermiddagen, i tabellen. Djurgården dinglar några poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.