Anna Anvegård avgjorde matchen för Växjö. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Anna Anvegård sänkte Djurgården

Växjö fortsätter sin fina form. I kväll besegrade smålänningarna Djurgården med 2-1 sedan Anna Anvegård avgjort med tio minuter kvar.

Formstarka Växjö tog emot Djurgården när den tolfte omgången av Damallsvenskan inleddes.

Och laget fick en smakstart när laget tog ledningen i den 25:e minuten. Ria Öling, som fick bollen precis utanför straffområdet, fintade bort Djurgårdsförsvaret och placerade in bollen bakom målvakten Jennifer Pelley.

I den 40:e minuten kvitterade bortalaget genom Ingibjörg Sigurdardottir som ren i straffområdet kunde trycka in bollen.

Med tio minuter kvar avgjorde sedan Växjös skyttedrottning Anna Anvergård matchen när Signe Holt-Andersens precisa boll precis gick över huvudet på Petronella Ekroth och letade sig fram till Anvegård som dunkade in bollen.

Segern var Växjös andra raka och laget har tagit tio poäng på de senaste fyra matcherna. Laget kliver genom segern tillfälligt upp på åttondeplats, med en match mer spelad än nian Eskilstuna.

Djurgården möter Eskilstuna just borta på onsdag, medan Växjö möter Kristianstad.