Ålesunds David Fällman. Foto: Bildbyrån

Ännu en match uppskjuten på grund av pilotstrejken

Uppdaterad
Publicerad

Den pågående pilotstrejken inom SAS har lett till uppskjutna matcher i norska Elitserien. Söndagens möte mellan Sandefjord och Ålesund har nu drabbats, rapporterar norska TV2.

Ålesund FK, där tidigare Hammarbyspelaren David Fällman håller till, skulle flyga från just Ålesund i västra Norge på lördagen. Men det flyget ställdes in till följd av strejken.

Därefter var planen att flyga från Molde på lördagskvällen, men då var det vädret som satte stopp. Då kunde inte laget ta sig till Oslo för att möta Sandefjord på söndagen.

– Det är synd, vi hade verkligen sett fram emot att spela, säger Björn Erik Melland, sportchef i Ålesund, till TV2.

Detta är den tredje matchen i norska högstaligan i fotboll för herrar som skjutits upp till följd av pilotstrejken. Det norska fotbollförbundet har uppgett att målet är att genomföra så många matcher som möjligt trots strejken och har bett klubbarna att ha bussar i beredskap.

KLIPP: Sigitas Olberkis mardrömsminuter – se dubbla självmålen (9 juli)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Discovery+/Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.