En glad David De Gea och match-hjälten Anthony Elanga. Foto: Bildbyrån

Anthony Elanga bakom Manchester Uniteds seger mot Liverpool

Manchester United inledde Premier League på ett historiskt dåligt sätt med noll poäng och 1–6 i målskillnad efter två matcher.

Men mot Liverpool tog man säsongens första seger och passerade rivalen i tabellen.

Svenske Anthony Elanga var högst delaktig.

Manchester United var i kris efter de inledande två omgångarna i Premier League. Noll poäng och 1–6 i målskillnad gjorde missnöjet än mer påtagligt. Inför matchen mot Liverpool marscherade tusentals Unitedfans på gatorna och protesterade mot klubben ägarfamilj, Glazers – som man vill se sälja klubben.

Tränaren Erik ten Hag valde också att sända signaler på sitt sätt, genom att peta superstjärnan Cristiano Ronaldo och lagkaptenen Harry Maguire.

Spelarna i United såg ut att bära på lika mycket energi och ilska som supportrarna då man från start pressade Liverpool till panik. Efter 16 minuter spelade svensken Anthony Elanga fram Jadon Sancho, som snurrade upp Liverpools försvar och rullade in 1–0.

– Förra veckans förlust var väldigt jobbig, vi visste att vi var tvungna att resa oss från den. Och i kväll visade vi våra fans vad vi kan. Nu ska vi bara försöka bygga vidare på det här och förhoppningsvis ta en ny seger nästa vecka, säger Sancho i Viaplays sändning

United passerar Liverpool

I andra halvlek, när Elanga redan var utbytt, gjorde Marcus Rashford 2–0 fint framspelad av Anthony Martial.

Liverpool fick in en reducering genom egyptiern Mohamed Salah och forcerade sedan för att få in ett kvitteringsmål, utan att lyckas. Liverpool passerades i tabellen av Manchester United i och med förlusten.

– Det var en massiv match för klubben. Jag tror energin var den stora skillnaden från de första två matcherna, säger Marcus Rashford efter matchen.

United avancerar nu uppåt och istället är det Liverpool som ska ha mest huvudbry efter två poäng på tre matcher.