Foto: Bildbyrån

Därför stod Anvegård över mot ex-klubben: ”Kändes rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsanfallaren Anna Anvegård spelade inte mot sin förra klubb.

En vädjan från Växjö enligt Rosengård – men också något Anvegård själv ville berättar hon för SVT Sport.

– Det kändes rätt för mig, säger hon under landslagets uppladdning inför EM-kvalet.

En av de hetaste övergångarna i sommarens transferfönster var Anna Anvegårds från Växjö till Rosengård. Och det fortsatte vara en het snackis när hon gjorde mål i debuten – och därefter inte spelade när Rosengård och Växjö möttes.

– Det var ett önskemål från Växjö, och därför spelade hon inte i dag, sade Rosengårds sportchef Therese Sjögran till SVT Sport och ville inte kommentera om det var en del av förhandlingarna:

– Det vill jag inte gå in på över huvud taget, för det är något mellan oss och Växjö. Men hon spelade inte i dag, och det var något som Växjö önskade.

”Skulle kännas konstigt”

Anfallaren själv ville också ha det så.

– Det skulle kännas konstigt att ena dagen tillhöra Växjö och en vecka senare spela mot dem. Det kändes rätt för mig – med respekt för Växjö. Det var inga problem och konstigheter där tycker jag, säger Anvegård under landslagets förberedelser på Visby inför EM-kvalet.

Lettland väntar: ”Skulle passa mig bra”

Lettland väntar först i en grupp där Sverige väntas föra matcherna och Anvegård kan vara en nyckelspelare, då hon aspirerar på rollen som anfallare.

– När man väl är här vill man starta och spela så mycket som möjligt. Men man vet om att det är stor konkurrens om forwardspositionerna så det gäller att göra det bra på träningarna så får man hoppas att man startar.

Just att Sverige väntas äga spelet kan tala för just Anvegårds spelstil.

– Som jag är som spelare gillar jag att ha bollen vid fötterna framför backlinjen och kan lägga in den till andra eller själv ta djupledslöpningar bakom. Det skulle passa mig bra i de matcherna, säger 22-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.