Hanna Glas Foto: Bildbyrån

Glas om bittra rivaliteten: ”Hungriga på att spräcka deras svit”

Uppdaterad
Publicerad

Lyon är odiskutabelt världens bästa klubblag med fyra raka Champions League-titlar.

Men revanschlustan är stor i utmanaren och ärkerivalen PSG.

– Jag tycker vi är mer än redo. Alla är så hungriga att äntligen få spräcka deras långa svit, säger Hanna Glas till SVT Sport.

Det är inte bara i Champions League som Lyon dominerar. De har 13 (!) raka ligatitlar. Och att det i huvudstaden finns en revanschlusta är lätt att förstå. Faktum är att PSG aldrig vunnit vare sig ligan eller Champions League. Och hade det inte varit för världens bästa klubblag hade PSG vunnit ligan sju av de nio senaste åren samt tagit en Champions League-titel.

– Det är våra ärkerivaler. Det har alltid varit vi mot dem och det har varit så nära i CL-final, där man förlorat på straffar. Det är dags nu känner jag, säger Glas.

Säsongen har i alla fall börjat på rätt sätt för PSG. Det blev 7–0 mot Soyaux i ligapremiären och Glas stod för ett drömmål.

– Jättekul att vinna första matchen och dessutom att få göra mål och att vi vann med 7–0. Vi gjorde en väldigt bra prestation som lag. Det ska bli spännande att se hur långt vi kan nå i år, säger hon.

Sprang upp för Eiffeltornet: ”Enorm mjölksyra”

PSG fick stor uppmärksamhet för en udda träning under försäsongen. De sprang upp för Eiffeltornet.

– Först hade vi tävling upp till andra våningen, två gånger dessutom. Det var väldigt jobbigt, enorm mjölksyra i benen, säger ytterbacken och fortsätter:

– Sen gick vi gemensamt upp till sista våningen. Det var fantastiskt häftigt – en av de bättre upplevelserna jag haft i Paris.

Värvat tysk stjärna: ”Lyfter vårt spel”

Men det finns betydligt bättre skäl än Eiffellöpningen till att PSG ska kunna rå på Lyon i år – kontinuitet kryddat med en tysk storstjärna.

– Jag tycker vi har fått in mycket spets i Sara Däbritz som lyfter vårt spel en till nivå. Sen känns det som att gruppen blivit starkare och mer samspelt. Det känns som att vi tagit nästa steg, säger 26-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.