Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör anfallaren och Mjällbyprofilen Jacob Bergström resonera om hur Mjällby ska vara bäst på det som är gratis. Foto: Bildbyrån

Arenan som skrämmer storlagen: ”Kanske är något i vattnet”

Uppdaterad
Publicerad

Strandvallen, Hällevik.

Arenan i Mjällbys hjärta, men de är rätt så ensamma om att älska den.

– Kanske är något i vattnet, säger Mjällbys Jacob Bergström.

Hör anfallaren och Mjällbyprofilen Jacob Bergström resonera om hur Mjällby ska vara bäst på det som är gratis.

När spelarna på upptaktsträffen får frågan om vilken arena som är tråkigast att komma till, svarar många Mjällbys Strandvallen. Där har laget från Listerlandet de senaste två åren besegrat såväl Hammarby i Svenska cupen som Djurgården, Häcken och Malmö i allsvenskan.

– Förhoppningen är ju att vi ska vara fortsatt jobbiga att möta. Det är ett attitydmål som vi har, som jag tycker säger rätt mycket om hur vi ska uppträda som lag. I det är det att aldrig ge upp, säger Mjällbys tränare Anders Torstensson.

Mjällby slutade tia i allsvenskan i fjol, och klubbens målsättning i år är att landa högre i tabellen.

– Sedan måste man bryta barriärer, förra året var vi i final i Svenska cupen och var en match från Europaspel. Om vi får träff på allting, varför ska vi inte kunna göra det? Man måste låta sig umgås med de tankarna emellanåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.