Stina Blackstenius i kamp med Bayern Münchens Tuva Hansen. Foto: BILDBYRÅN

Förlust för Arsenal i Champions League-kvarten mot Bayern München

Underläge i Champions League-slutspelet.

Svensklaget Arsenal förlorade första mötet med Bayern München. Men trots förlusten hyllades laget av svenske Arsenal-tränaren Jonas Eidevall.

– Spelarna var fantastiska, modiga och bra med bollen, säger han enligt BBC.

På Allianz Arena, inför 20 000 åskådare, kom det avgörande målet strax före halvtidsvilan. Bayern München-backen Maximiliane Ralls inlägg nådde Lea Schüller som nickade in 1–0 bakom Manuela Zinsberger. Målvakten som tidigare spelade för tyska gigantklubben mellan 2014 och 2019.

Den svenska landslagsanfallaren Stina Blackstenius startade för Arsenal som coachas av Jonas Eidevall. Hon byttes ut knappt tio minuter före slutsignal, medan Lina Hurtig satt på bänken hela matchen.

– De (Bayern München) spelade riktigt bra i andra halvlek. Vi ska göra allt vi kan för att vända på det här nästa vecka, säger Arsenals tränare Jonas Eidevall till BBC.

Returmötet i Champions League-kvarten avgörs nästa onsdag, 29 mars.

MER FOTBOLL: Se när målvakten gör mål från inspark: ”Helt galet”