Arsenal slog Chelsea i ligacupsfinalen. Foto: Bildbyrån

Arsenal fick revansch – vann ligacupen

För en vecka sedan slog Chelsea ut Arsenal ur FA-cupen. I finalen i den engelska ligacupen fick Arsenal revansch då man vann med 3–1.

En av segermakarna: svenska landslagsanfallaren Stina Blackstenius som gjorde ett mål.

Titeln var Arsenals sjätte i ligacupen, den första sedan 2018.

Det började dock inte så roligt för Jonas Eidevalls lag för redan efter 1,5 minut gjorde Chelseas australiska anfallsstjärna Sam Kerr 1–0. Detta efter att Stina Blackstenius och Katie McCabe inte kunde bestämma vem som skulle ta bollen. I stället hamnade bollen hos Chelsea. Guro Reiten slog en crossboll mot bortre stolpen där Kerr nickade bollen i mål.

Arsenal svarade kvarten senare då Blackstenius revanscherade sig genom att slå in returen efter Frida Maanums skott.

Och åtta minuter därefter fick även McCabe revansch på missen vid 0–1-målet då hon ordnade en straff. Den satte lagkaptenen Kim Little till 2–1.

Nätade igen – men offside

McCabe och Chelseamålvakten Ann-Katrin Berger krockade därefter och både blev liggande på planen och behövde kollas av sjukvårdsteamen.

Blackstenius satte sedan bollen i nät en andra gång i första halvlek, men målet dömdes bort för offside.

Med tanke på Arsenals överkörning bytte Chelseatränaren Emma Hayes in mittbacken Kadeisha Buchanan i stället för anfallaren Jelena Cankovic redan i den 40:e minuten.

Självmål

Det hjälpte dock inte. För på tilläggstid i första halvlek gjorde Arsenal 3–1. Rafaelle tilldömdes först nickmålet, men det visade sig senare att det var Chelseabacken Niamh Charles som nickade bollen i eget mål.

Stina Blackstenius var enda svenska som fick speltid i Arsenal. I Chelsea spelade lagkaptenen Magdalena Eriksson från start, och byttes ut i slutet, och Johanna Rytting Kaneryd byttes in i den 63:e minuten.