Kvällens match mellan Arsenal och Manchester City skjuts upp. Foto: Bildbyrån

Arsenal mot Manchester City skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

I kväll skulle Manchester City och Arsenal spela i Premier League. Men matchen har skjutits upp då Arsenal har beslutat att sätta flera spelare i karantän.

I går blev det känt att Olympiakos ägare Evangelos Marinakis hade testats positivt för coronaviruset. För två veckor sedan spelade Olympiakos mot Arsenal i Europa League och då var ägaren närvarande.

Arsenal har agerat då man satt flera spelare och ledare i karantän som hade kontakt med Evangelos Marinakis i anslutning till matchen. I kväll skulle London-klubben spelat mot Manchester City på bortaplan i Premier League. Den matchen kommer i stället att skjutas upp, skriver klubben på sin hemsida.

”Det medicinska teamet ser risken som mycket liten att de ska smittas av coronaviruset. Men vi följer strikt de riktlinjer som den brittiska regeringen tagit fram som säger att alla som haft nära kontakt med smittade personer ska isolerats i sitt hem under 14 dagar”, skriver klubben i ett uttalande.

De isolerade spearna i Arsenal kommer däremot vara tillgängliga till lördagens match mot Brighton. När Premier League-matchen mellan Manchester City och Arsenal ska spelas är i dagsläget inte klart.

Så har Coronaviruset spritts sedan utbrottet (10 mars 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.