Arsenal vann säsongens första Premier League-match. Foto: Justin Tallis/AFP/TT

Arsenal vann rekordtidig Premier League-start

Premier League-säsongen 2022-23 är igång – tidigare än någonsin.

Säsongens första serieetta: Arsenal.

De besegrade Crystal Palace med 2–0 på fredagskvällen.

– Väldigt viktigt inför resten av säsongen, säger Gabriel Martinelli, som gjorde säsongens första mål.

Säsongen 1999-2000 startade Premier League den 7 augusti.

Det har varit den tidigaste Premier League-inledningen, fram tills i kväll.

London-derby i premiären

För denna fredag, den 5 augusti, inleddes den nya säsongen – tidigare än någonsin förut, eftersom fotbolls-VM spelas i november-december och tvingar in ett rekordlångt uppehåll mitt under säsongen.

Säsongen tjuvstartade med ett London-derby, mellan Crystal Palace och Arsenal.

Zintjenko assisterade

Vinnare blev, som väntat, Arsenal. De var det klart bättre laget i matchinledningen, och tog välförtjänt ledningen efter 19 minuter. En högerhörna nickades av Oleksandr Zintjenko i bortre delen av straffområdet, fram till Gabriel Martinelli som från målområdeslinjen kunde nicka in säsongens första Premier League-mål.

Crystal Palace jämnade sedan ut spelet och hade ett par bra chanser att kvittera, men förvaltade inte lägena.

”Väldigt viktigt”

Istället kunde Arsenal med drygt fem minuter kvar av ordinarie matchtid utöka, sedan Bukayo Saka skjutit mot mål och bollen olyckligt tagit på mittbacken Marc Guéhi och gick i eget mål.

– Vi visste att den första matchen är väldigt viktigt inför resten av säsongen. Vi kom hit med ett enda mål: Att vinna matchen. Så vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Martinelli i en TV-intervju.

MER ARSENAL: Här gör Stina Blackstenius sitt första mål för laget (5 februari):