Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här byts Vivianne Miedema in till publikens jubel. Foto: Paul Childs / BILDBYRÅN

Arsenals tränare Jonas Eidevall lyrisk över stjärnornas återkomst: ”Jag är väldigt glad”

Uppdaterad
Publicerad

I går återkom den nederländska stjärnan Vivianne Miedema i spel efter nästan ett års skadefrånvaro. Förra veckan återkom Beth Mead efter lika lång tid.

– Jag är så glad för att spelare som varit borta så lång tid återkommer till oss på planen, säger Arsenals svenske tränare Jonas Eidevall.

Det är inte vilka spelare som helst som kommit tillbaka efter långvarig rehab av korsbandsskador. 27-åriga Miedema är engelska ligans, WSL, bästa målskytt genom tiderna med 74 fullträffar och Europamästare med Nederländerna 2017. Det var känslosamt när Miedema byttes in i den 96:e minuten borta mot Bristol City, en match Arsenal vann med 2-1.

Trots sin korta tid på planen var det nära att Miedemas öppnande passning till Beth Mead inneburit 3-1.

Minnen från debuten som Arsenal-tränare

– Den passningen påminde mig om den hon gjorde till Beth på Emirates i min första WSL-match för Arsenal. Det var en kopia av den. Hon är otrolig med de passningarna eftersom du kan se att Beth tror på det fullt ut med sin löpning också, säger Eidevall till Arsenals hemsida. Han har tränat klubben sedan 2021.

Miedemas sambo Beth Mead återkom förra helgen när Arsenal hemma på Emirates vände 0-1 mot Aston Villa till 2-1 med dubbla mål på tilläggstid. Hon utsågs till EM-turneringens bästa spelare när England på hemmaplan tog hem titeln förra året.

Bara gjort sex mål på fyra matcher

– Det är ett glädjefyllt ögonblick. Jag är så glad för att spelare som varit borta så lång tid och jobbat så hårt nu är redo att återkomma till oss på planen, säger Eidevall enligt BBC.

12 008 på Ashton Gate är publikrekord för Bristol Citys damer.

Arsenal har haft problem med framför allt målskyttet och bara gjort sex mål på fyra matcher och ligger sjua i Womens Super League.

Lina Hurtig, Stina Blackstenius och Amanda Ilestedt är svenska spelare i Arsenals trupp.

Barclays WSL

Bristol City

1 - 2

Arsenal

Ashton Gate Stadium, Bristol
Publik: 12008
Domare: Adewunmi Soneye

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.