Foto: Bildbyrån

Arsenalstjärnan Vivianne Miedemas tunga besked – kan missa VM

Uppdaterad
Publicerad

Arsenalstjärnan Vivianne Miedemas korsband är av. Nu ska 26-åringen opereras – hon blir borta en längre tid och kan missa sommarens VM.

Det var under Champions League-matchen mot Lyon i torsdags som Vivianne Miedema, med tårar i ögonen, blev utburen på bår.

”Så många tankar snurrar i huvudet: Jag kommer inte kunna hjälpa mitt lag mer den här säsongen, inget VM, operation och rehabilitering under så lång tid”, skriver Miedema på Instagram.

Och 26-åringens känsla där och då stämde. Dagens besked från Arsenal är att korsbandet är av, att nederländskan ska opereras inom kort – och blir borta från fotbollen en längre tid.

”Jag kommer inte att säga att jag kommer att komma tillbaka starkare eller att jag ser fram emot kommande månader i gymmet. Det kommer att bli tufft med många svåra dagar (många tårar, som vi redan haft mycket av), men tyvärr är det en del av fotbollen.”

Missar Miedema VM, som avgörs i Australien och Nya Zeeland 20 juli-20 augusti, skulle det vara ett stort avbräck för Nederländerna. När Nederländerna tog VM-silver 2019 var Miedema nationens bästa målsytt med tre fullträffar under turneringnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.