Julian Alvarez jublar efter kvitteringen till 1-1. Foto: Bildbyrån

Manchester City körde över Liverpool: ”Total dominans”

Manchester City körde över Liverpool med 4-1 i lördagens tungviktsmöte i Premier League.

Det var oavgjort i halvtid, innan City gick på knock efter paus.

– I andra halvlek har det varit total dominans, säger Viaplays expert Glenn Strömberg.

Målmaskinen Erling Haaland, som toppar skytteligan med 28 fullträffar, är ljumskskadad och fanns inte med i Citys trupp till dagens match mot Liverpool.

– Han är mycket, mycket bättre, men inte redo i dag. Han mådde inte bra, vi tar inga risker, sade tränaren Pep Guardiola enligt Fotbollskanalen.

På läktarplats fanns det däremot mycket att jubla åt för norrmannen i dagens 4-1-seger.

Men det var Liverpool som slog till först när Mohamed Salah gav laget ledningen i den 17:e minuten. Kvitteringen från Julian Alvarez kom tio minuter senare.

Resultatet stod sig halvleken ut, innan City kopplade greppet omedelbart i andra.

En minut in i andra halvlek hittade Riyad Mahrez, ute till höger, in till Kevin De Bruyne som satte 2-1. Ilkay Gündogan satte sedan 3-1 från nära håll innan Jack Grealish, lysande för dagen, fastställde slutresultatet 4-1 med dryga kvarten kvar.

Senare under lördagen tog även Arsenal tre poäng, då de besegrade Leeds med 4-1. Det innebär att London-laget fortsatt leder ligan med åtta poäng.