Erling Haaland och Manchester City ställs mot Bayern München. Foto: Bildbyrån

Fem mål av Haaland – City körde över Leipzig

Emil Forsbergs Leipzig kom till Manchester med ett kryss i bagaget och visst hopp att kunna gå vidare i Champions League. Det hoppet släckte Erling Haaland snabbt. Norrmannen slog till med fem mål när City vann med 7–0.

– Fantastiskt att vinna och göra sju på hemmaplan, säger Haaland till C More.

Haalands två första mål, 1–0 och 2–0, innebar att han redan på 25 matcher i Champions League gjort 30 mål. Snabbast genom tiderna. Tvåan Ruud van Nistelrooy behövde 34 matcher på sig för att nå 30 mål.

1–0 satte norrmannen på straff i 23:e minuten och tvåan på nick två minuter senare, efter att Kevin De Bruyne skjutit i ribban.

I första halvlekens slutminut höll sig sedan Haaland framme igen, efter att bollen dansat på mållinjen efter en hörna. 22-åringen fick lite turligt bollen på sig efter att en försvarare misslyckats med en rensning.

Haaland tredje spelare genom tiderna att göra fem

Sedan lät faktiskt Haaland Gündogan gå emellan med ett mål, innan han själv återigen var på rätt plats och skyfflade in både femman och sexan från nära håll.

– Jag har bra folk runt mig, fantastiska spelare, de ger mig bollen och jag gör mål, jag är glad och stolt över att spela i City, säger Haaland.

I och med målen är Erling Haaland den tredje spelaren att göra fem mål i en och samma CL-match, efter Leo Messi (Barcelona mot Bayer Leverkusen 2012) och Luiz Adriano (Sjaktar Donetsk mot Bate Borisov 2014).

Emil Forsberg spelade från start i Leipzig, men byttes ut en bit in i andra. Strax efter byttes även femmålsskytten Haaland ut och missade därför möjligheten att bli historisk.

– Jag hade älskat att slå rekordet (sex mål), säger han med ett leende till C More.

Kevin De Bruyne avslutade målkalaset genom att borra in 7–0 i krysset.

I den andra åttondelen tog sig Inter vidare efter 0–0 borta mot Porto, och totalt 1–0.

KLIPP: Här tappar Haaland fattningen – går till attack 4/3-2023