Leo Messi deppar efter PSG:s förlust mot Bayern Munchen. Foto: Bildbyrån

Besvikelsen i PSG – utslaget i CL-åttondelen för andra året i rad

Stjärnspäckade PSG utan Neymar är (återigen) utslaget ur Champions League i åttondelen. Bayern München vann returmötet på hemmaplan med 2-0.

Qatarägda PSG, med några av världens bästa och dyraste fotbollsspelare i laget, har ett dystert facit av CL-uttåg i just åttondelen. Det har skett fyra gånger de senaste sex säsongerna och senast i fjol.

På Allianz Arena i kväll var det dags igen.

Bayern München, med 1-0 från första mötet, fick ett mål bortdömt för offside i inledningen av andra halvlek efter VAR-granskning.

Men när Eric Maxim Choupo-Moting tio minuter senare bredsidade in 1-0 till hemmalaget hade domaren inget att klaga på. Målet kom efter starkt tyskt presspel där lagkapten Thomas Müller snodde till sig bollen.

Matchen var med säkerhet avgjord när Serge Gnabry satte 2-0 i matchens slutskede. För Bayern München väntar nu kvartsfinal efter lottning 17 mars.

Målvaktstabbe i första halvlek

I PSG saknas stjärnan Neymar efter den allvarliga fotskada han drog på sig i ligan i februari. Lagets bästa läge kom i första halvlek efter en målvaktstabbe av Yann Sommer. Bayern-keepern dribblade bort sig själv och serverade motspelarna en målchans. Men då räddade mittbacken Matthijs de Ligt på mållinjen.

– Det var en viktig räddning. Du måste alltid vara redo som försvarare. För tre dagar sedan gjorde jag samma sak (i ligan) så två gånger på en vecka är inte dåligt, säger de Ligt till C More.

Milan vidare – nollade Tottenham

På en annan arena är Milan, där Zlatan Ibrahimovic inte är inskriven i Champions League-truppen, i CL-kvartsfinal för första gången på elva år.

Det italienska laget hade 1-0 från första mötet och returen mot Tottenham slutade mållös. Dejan Kulusevski spelade från start för Tottenham.