Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Kosovare Asllani: ”Det här jag ville ha i present”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani hade dubbel anledning att fira Sveriges 5-0-kross mot Italien.

Hon fyllde 34 år på matchdagen.

– Jag ville ha det här i födelsedagspresent, säger hon.

Kosovare Asllanis födelsedag började trevande. Hon beskriver en lång väntan på att klockan skulle slå 19.30 lokal tid i Wellington, då VM-matchen mot Italien hade avspark.

– Det har bara varit matchrutiner hela dagen och folk där hemma har sovit. Jag sa att nu måste vi vinna så vi kan njuta ikväll.

Damlandslaget i fotboll

Efter 5-0-segern som innebär att Sverige är klart för åttondelsfinal var det tydligt att Sveriges lagkapten njöt. Asllani som själv byttes ut efter en timmes spel beskriver en stor stolthet över lagets prestation. Även inför matchen skötte lagkamraterna sig menar hon.

– De har hämtat kaffe, fått säga grattis och sjunga för mig några gånger. Jag vill bli jättefirad och är som ett barn när jag fyller år. De har fått göra mycket för mig i dag. Jag är nog den som älskar min födelsedag mest av alla i det här laget. Nu börjar folk vakna där hemma, så jag får väl vara vaken hela natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet