Asllani: ”Det var en solklar straff”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani byttes in i mitten av andra halvlek och hade Sveriges kanske bästa chans i andra halvlek när hon föll i friläge och inte fick ordentlig träff på bollen.

– Jag tycker att det var en solklar straffsituation, säger hon till SVT Sport.

Real Madrids Asllani åkte på covid-19 trots dubbelvaccinering och blev kvar på bänken till den 68:e minuten då hon bytte av Stina Blackstenius.

Knappt tio minuter senare kom Asllani igenom i straffområdet men tog sig aldrig fram till något riktigt bra avslut. Utan blev liggande i gräset utanför Bratislava.

VM-kval fotboll

– Jag tänkte egentligen bara placera in den och då känner jag att någon tar en fot. Jag tycker att det var en solklar straffsituation, säger Asllani om händelsen. Hon kände sig pigg efter sjukdomsperioden och försökte skapa lägen på planen, där det höga gräset gjorde det svårt.

”Slovakien var hungrigare”

Hon var inte nöjd med prestationen där det blev nerv in på tilläggstid då Slovakien vaskade fram en hörna.

– Slovakien gör det bra och gör det svårt för oss. De löper mycket. Vi måste vara bättre i återerövringen. De kan göra det svårt för oss om de är hungrigare än oss, vilket de var idag. Det är klart vi inte är helt nöjda med prestationen.

Chelseaproffset Magdalena Eriksson var nöjd med tre poäng och inte så mycket mer.

– En knackig, haltande och märklig match från vår sida. Det blir inte helt som vi hade tänkt. Vi får inte riktigt igång vårt passningsspel. Vi tar med oss tre poäng, säger Eriksson.

”Georgien kommer att försvara ännu längre ner”

Nu väntar Georgien, på förhand en slagpåse i gruppen, i Göteborg på tisdag.

– De kommer försvara ännu längre. Det kommer vara mycket av det här. Ibland är det svårt att komma till, de kastar sig och kämpar. Vi måste förbättre inspelsdelarna. Sedan får vi se hur vi balanserar laget, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet