Kosovare Asllani Foto: Bildbyrån

Asllani: ”Vi vill ha guld”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani är en av Sveriges mest rutinerade spelare. Och som rutinerad spelare så tycker hon att det svenska laget som slog Tyskland har en bra mix.

– Det är en bra blandning, många unga men även många erfarna, säger hon till SVT Sport.

Asllani spelade matchen mot Tyskland med bandage. Men trots det, och trots den enorma värme som varit i Frankrike, så är det en bra känsla hon har efter segern.

– Det är en otroligt skön känsla i hela kroppen, det kändes som att springa i en bastu där idag. En otrolig värme, har aldrig varit med om något liknande, säger hon till SVT Sport.

För Asllani är det en stor laginsats som bäddade för segern.

– Jag tycker vi följer vår matchplan som vi kommit överens om. En otroligt stark match av hela laget.

Och det är just hela laget, och gruppkänslan som Asllani lyfter fram efter att ha avancerat till en semifinal. Och nu siktar hon högt.

– Vi hade en väldigt skön känsla i laget. Det är en bra blandning. Det är många unga och erfarna, vi har en tro i varandra. Vi ska till Lyon, och vi ska inte bara slåss om medaljerna utan vi ska slåss om guldet, det finns inget annat, punkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.