Kosovare Asllani målskytt för Real Madrid.

Asllani gjorde första målet för Real Madrid

I dag blev Kosovare Asllani historisk.

Hon gjorde det första målet för Real Madrids damlag.

”Jag är stolt över att ha gjort det första målet någonsin i Real Madrids historia”, skriver Asllani på Twitter.

Sommaren 2019 värvades Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani till CD Tacon. Strax efteråt blev det klart att Real Madrid tagit över klubben, och för första gången på 118 år hade Real Madrid ett professionellt damlag.

I dag gjorde laget sitt första mål i den spanska ligan. Och det var Kosovare Asllani som skrev in sig i historieböckerna.

Kvitterade omgående

I den 22:e minuten ordnade landslagsspelaren 1-0 till Real Madrid. Dessvärre hann hon knappt sluta jubla innan det stod 1-1 på resultattavlan. Cristina Cubedo kvitterade till 1-1 för Valencia.

Matchen slutade 1-1.

”Jag är stolt över att ha gjort det första målet någonsin i Real Madrids historia. Jag är dock besviken över att bara ha tagit en poäng. Men vi fortsätter att kämpa och bli bättre”, skriver Asllani på Twitter.

Asllani spelade 82 minuter, sedan blev hon utbytt. Sofia Jakobsson spelade hela matchen för Real Madrid. Hon blev varnad i den 82:a minuten.

Det här var Real Madrids andra match. I premiären blev det förlust mot Barcelona med 0-4. I den matchen hade Asllani en boll i nät, men det dömdes bort.

KLIPP: Asllanis mål bortdömt i historiskt El Clasico