Yann Sommer stod för en tavla mot Spanien. Foto: TT Nyhetsbyrån

Målvaktstavla gav Spanien seger i Nations League

Uppdaterad
Publicerad

Schweiz kunde ha tagit en riktig skalp genom att ta poäng mot Spanien borta i Madrid. Men en bjudning av målvakten Yann Sommer i den 14:e minuten gjorde att matchen slutade 1-0 till spanjorerna.

Målvakten Yann Sommer blev pressad och satte en helt missriktad passning rakt till Mikel Merino som petade fram bollen till sin namne Mikel Oyarzabal som i sin tur gjorde mål.

– Vårt mål var inte ett misstag av deras målvakt, utan ett resultat av vår press, säger den spanska förbundskaptenen Luis Enrique.

Oyarzabal, som är lagkamrat med Alexander Isak i Real Sociedad, hade också ett jätteläge att göra 2-0 på inlägg i början av andra halvlek men då lyckades han inte.

Matchen slutade 1-0 och Spanien är fortsatt obesegrat efter tre matcher i årets Nations League. Schweiz har å andra sidan ännu inte vunnit.

Tabbe även i Kiev

I den andra matchen i grupp 4 i a-divisionen av Nations League tog Ukraina emot Tyskland i Kiev.

1-0 kom efter 20 minuter genom Matthias Ginter.

Georgi Bushchan i Ukrainas mål gjorde några jätteräddningar, men vid 2-0-målet stod även han för en tabbe. Han behövde bara plocka ett inlägg rätt så enkelt, men fumlade och gav Leon Goretzka chansen att nicka in bollen.

Den tavlan blev avgörande då Ukraina fick straff och Ruslan Malinovskij satte in reduceringen till 2-1 med en knapp kvart kvar att spela.

Segern var faktiskt Tysklands första i Nations League-sammanhang.

– Det är klart jag är glad över att vi vann, men vi kunde ha tagit ledningen med 3-0 eller 4-0, säger Tysklands förbundskapten Joachim Löw.

KLIPP: Alexander Isak bröt måltorkan mot Ryssland (8/10)

UEFA Nations League

Spanien logo

Spanien

1 - 0

Schweiz logo

Schweiz

Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
Publik: 0
Domare: Ali Palabiyik
UEFA Nations League
League A – Grupp 4 - 2020/2021
#LagSVOFGM-IMMP
1
Spanien logotypESPSpanien
632113-3+1011
2
Tyskland logotypGERTyskland
623110-13-39
3
Schweiz logotypSUISchweiz
61329-8+16
4
Ukraina logotypUKRUkraina
62045-13-86

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.