Asllani osäker till start mot Island: ”Avvaktar”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani och Lina Hurtig fanns båda med och tränade inför gruppfinalen i EM-kvalet mot Island.

Men det är inte självklart att stjärnorna spelar.

– Jag avvaktar, men det har inte funnits några negativa signaler från dem än så länge, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Under tisdagskvällen tar Sverige emot Island i Göteborg för en gruppfinal i EM-kvalet.

Kosovare Asllani fanns inte med i senaste kvalmatchen mot Lettland som Sverige vann med 7-0 samtidigt som Lina Hurtig klev av under det mötet.

Damlandslaget i fotboll

Under måndagen var båda spelarna med och tränade med resterande delarna av laget igen, men det är ännu oklart om stjärnorna finns tillgängliga för att starta drabbningen mot Island.

– Jag avvaktar dagens träning men det som varit har varit väldigt positivt. Jag ska kolla med det medicinska teamet samt med spelarna själva. Det har inte funnits några negativa signaler från dem än så länge, säger förbundskapten Peter Gerhardsson under sin presskonferens.

”Inga frågetecken”

Gerhardsson menar samtidigt att det inte finns några frågetecken i truppen, på så sätt att man kan utnyttja sina byten på ett annat sätt nu när det är fem byten i stället för tre.

– Vi har inte 25 spelare som kan spela 90 minuter, men vi har samtidigt inga frågetecken i det läget utan vi kan hantera det. Vi kan starta med en spelare som har 45 minuter i sig, eftersom vi har fem byten. Har man tre byten är det lite skillnad, så taktiskt sett har de här fem bytena öppnat upp möjligheterna. Så på så sätt är det lite enklare nu.

KLIPP: Fischer i senaste avsnittet av ”Blågult – vid sidlinjen”

Matchen mot Island ser du i SVT2 och startar klockan 18.15.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet