Asllani: ”På bättringsvägen – det är positivt”

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani har dragits med en skada och matchades sparsamt i går mot Sydkorea.

Dagen efter är det en nöjd Asllani som ger positivt besked kring den skadade vaden.

– Det känns bra. Det är på bättringsvägen och jag kunde spela en period, så det är positivt. Nu hoppas jag att det bara blir bättre och bättre och sedan försvinner helt, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

Den svenska mittfältaren spelade 30 minuter i går när Sverige besegrade Sydkorea med 4-0 i en inofficiell landskamp i Falkenberg. Hon tror på spel även på fredag när Sverige VM-genrepar mot Sydkorea.

Damlandslaget i fotboll

– Jag tror att det är en blödning i vaden och då blir det stelt första 24 timmarna. Sedan handlar det om att jobba igenom det och jag är bara glad att det inte är värre. Det var skönt att kunna spela lite i går och förhoppningsvis är det match igen på fredag, säger hon.

”Inga negativa reaktioner”

Det var i början av veckan som Asllani fick en smäll på vaden. Men det går som sagt åt rätt håll.

– Inga negativa reaktioner på ”Kosse” efter matchen. Vi tittar innan och efter hur vi ska belasta framöver, säger landslagsläkaren Ali Kad.

Asllani har tidigare berättat att hon tycker att det görs för lite marknadsföring kring damfotbollen i Sverige men fick mothugg av Linda Wijkström, kommersiell chef för Elitfotboll Dam.

Wijkström menar att det visst har investerats mycket i Sverige – men Asllani står fast vid det hon sagt.

– Jag ser att det finns många fler nivåer för investering och marknadsföring av damfotbollen. Det är ren fakta, om man jämför internationellt, att damallsvenskan ligger lite efter där, säger gon till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet