Olivia Schough stukade foten mot Sudkorea. Foto: Bildbyrån

Olivia Schough osäker till genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Olivia Schough stukade foten under gårdagens match mot Sydkorea. Djurgårdsspelaren tvingas därför avstå från att träna med laget och är osäker inför fredagens genrep.

– Med en stukning brukar det ta någon eller några dagar upp till någon vecka, säger landslagsläkaren Ali Kad.

Sverige mötte Sydkorea i går i en inofficiell landskamp på 3x30 minuter som uppladdning inför VM i Frankrike. Sverige vann med 4-0 efter mål av Julia Zigiotti Olme, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och Magdalena Eriksson.

Djurgårdens mittfältare Olivia Schough stukade foten i matchen.

– Hon fick en tackling på underbenet under matchen och fick en fotledsstukning. Det var en vanlig stukning och det händer ganska ofta under match. Vi är ganska lugna och tar det dag för dag. Vi är glada över att det inte var allvarligare än så, säger landslagsläkaren Ali Kad.

Sverige möter ånyo Sydkorea på fredag, vilket blir sista matchen innan avresa till Frankrike. Och Olivia Schough är ett frågetecken inför genrepet.

– Det är svårt att säga i nuläget. Med en stukning brukar det ta någon eller några dagar upp till någon vecka. Vi tar inga onödiga risker och det ska inte vara någon fara för VM, säger Kad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.