Foto: Bildbyrån

Efter sju veckor: Asllani tillbaka i fotbollsträning

Uppdaterad
Publicerad

Kosovare Asllani är tillbaka i fotbollsträning efter sin knäskada.

Det bekräftar landslagsstjärnan själv i sociala medier.

”Ren lycka att röra bollen igen efter sju veckor”, skriver Asllani på Instagram.

32-åringen åkte på en smäll mot höger knä i en ligamatch den 25 september och sågs sedan halta med en ispåse mot benet.

Några dagar efter bekräftade stjärnan själv på sin Instagram att det rörde sig om ligamentskador.

”Min åsikt är att vi spelare måste skyddas mer på planen för att undvika allvarliga skador som orsakas av riskfyllda tacklingar. Jag är motiverad att komma tillbaka så snabbt som möjligt”, skrev hon på Instagram.

Skadan gjorde att Asllani missade VM-kvalet i oktober. Enligt uppgifter till SVT Sport har Real Madrid-spelaren inte tränat något fotbollspass sedan skadan – förrän i dag.

På Instagram har Asllani lagt upp en bild där hon tränar med boll.

”Ren lycka att röra bollen igen efter sju veckor utanför planen. Några steg kvar innan jag är tillbaka fullt ut, men det går åt rätt håll”, skriver Asllani i texten till bilden.

När förbundskapten Peter Gerhardsson meddelade truppen till VM-kvalmatcherna mot Finland (25 november) och mot Slovakien (30 november), fanns inte Asllani med.

– Hon är tillbaka på fotbollsplanen och stegrar sig, men efter den medicinska bedömningen fick jag rapporten att hon inte kommer vara spelbar under den här perioden. Vi får hoppas på att hon så snabbt som möjligt är tillbaka på planen, säger Gerhardsson till SVT sport.

KLIPP: Självmål avgjorde när Sverige besegrade Irland i VM-kvalet (21 oktober 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.