Aston Villa är klart för Premier League. Foto: TT

Aston Villa tillbaka i Premier League

Uppdaterad
Publicerad

Aston Villa är återigen klart för Premier League. Seger med 2-1 i kvalet mot Derby gör att klubben avancerar till högsta ligan men framför allt ger vinsten en enorm ekonomisk skillnad.

Klubben beräknas få närmare 2 miljarder svenska kronor i nya intäkter.

Det brukar kallas världens mest värdefulla match. Efter att ha förlorat kvalfinalen förra året drog Aston Villa i år det längsta strået både sportsligt och ekonomiskt.

Efter tre år i Championship är nu klubben återigen klar för Premier League och där väntar nya intäkter. 2 miljarder svenska kronor uppges bli skillnaden för Aston Villa från och med nästa säsong.

Målvaktsmiss avgjorde

Aston Villa tog ledningen precis före paus genom Anwar El-Ghazi och utökade i via ett märkligt mål i inledningen av andra. Ett skott styrdes i en hög båge och när Kelle Roosi i Derby-målet enkelt skulle fånga in bollen hann John McGinn före och nickade in det avgörande målet.   

Derby låg på i slutet av matchen och fick in en reducering i 83:e minuten genom Jack Marriott men kom aldrig närmare än så.

Sky Bet Championship

Aston Villa logo

Aston Villa

2 - 1

Derby County logo

Derby County

Wembley Stadium, London
Publik: 85826
Domare: Paul Tierney

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.