Jonathan Ring frälste Djurgården

Dif:s Jonathan Ring blev matchhjälte och tvåmålsskytt i duggregnet på Tele2 Arena. Den 26-årige mittfältaren stod bakom det mesta när Djurgården besegrade Östersund med 3-1, lagets tredje raka trepoängare i allsvenskan.

– Det ser bra ut, nu är vi med där uppe, säger matchhjälten.

Regn byttes ut mot sol på Tele2 Arena i första halvlek, samtidigt som Djurgården gick från underläge till 2-1-ledning i mötet mot Östersund.

En bedrift hemmalaget kan tacka Jonathan Ring för.

Den 26-årige vänsteryttern låg bakom i princip allt farligt Dif skapade framåt. Innan halvtidsvilan hade Ring inte bara satt kvitteringsmålet, utan även en målgivande passning när Jacob Une Larsson petade in 2-1.

Ring tvåmålsskytt i andra halvlek

Och det slutade inte där för Jonathan Ring, som verkar ha prickat målformen (inför dagens match bara ett mål i allsvenskan den här säsongen). Samtidigt som regnet återigen började falla kunde Dif-mittfältaren i 71:a pricka in matchavgörande 3-1 inför blygsamma 9609 på läktaren.

– Jag har fått bra förtroende av tränarna och spelet passar mig bättre när vi har ett stort bollinnehav. Så för mig känns det bara positivt. Vi spelar en fotboll som verkligen passar mig, säger Ring till TT.

En seger som hade kunnat bli ännu större om inte storspelande målvakten Sixten Mohlin – ÖFK:s behållning i matchen – stått i vägen. Östersund pressades långt ner på egen planhalva redan från start och hade svårt att bygga anfall. Jämtarna kan iallafall glädjas åt det vackra 1-0-målet i första halvlek, ett välplacerat skott med vänsterfoten av Tesfaldet Tekie, hans andra mål i ÖFK-tröjan.

Djurgården har nu tre raka segrar i allsvenskan och befäster sin position i toppskiktet av tabellen med 21 poäng med elva omgångar spelade.